top of page
IMG_0651 kopier 2 16-9_edited.jpg
ARRANGEMENTER 2024

Richard Winther 1977 Nivå ©SMR

Lørdag d. 20. juli kl. 15.
Talk med Jørgen Carlo Larsen og Steen Møller Rasmussen
"Richard Winther som vi husker ham" 
Entré 75 kr.

Richard Winther, som vi husker ham.

En eftermiddag med kunstnerne, Steen Møller Rasmussen og Jørgen Carlo Larsen, der begge har personlige oplevelser med Richard Winther. 
Jørgen Carlo, har været elev hos Winther fra 1984-87, da han var professor på Akademiet.
Steen Møller, har haft en løbende dialog og et tæt samarbejde med Winther, og bl.a. skabt film sammen med ham, også efter Winther flyttede til Vindeby.
Steen og Jørgen C, har begge hus på Lolland, og er også begge medlemmer af kunstnersammenslutningen Decembristerne, hvor Richard Winther også har været medlem.
En eftermiddag med lidt historier, kunstsnak og hvad der ellers opstår.

Poetisk Vendekreds - 3 eftermiddage med musik og lyrik i august

Præsenteret af Jesper Lützhøft

Entré 75 kr.

 

Det er blevet en tradition at Richard Winthers hus præsenterer ”Lyrisk Vendekreds” og også i 2024 vil vi 3 lørdage i august invitere til eftermiddage med digtere der læser op og musikere der spiller.

Rammerne i det gamle Richard Winthers Hus i Vindeby på Vestlolland er ganske særlige. Rå vægge, malerier, skulpturer, udsmykninger og pusseløjerligheder giver særdeles inspirerende rammer at opleve lyrik og musik i.

På de 3 lørdage d. 10., d. 17. og d. 24. august kl. 16, vil 2 digtere/forfattere læse op og indimellem vil der være musik spillet af virtuoser.

Der er tale om højt profilerede digtere og højst professionelle musikere spændende fra nestoren Asger Schnack – hvis 1. digtsamlings omslag var tegnet af Richard Winther – til Ursula Andkjær Olesen, der for nylig modtog Prins Henriks Prisen for sin poetiske produktion.

De 4 andre digtere har på hver deres måde markeret sig som markante profiler:
Shadi Angelina Bazeghi, født 1974, er forfatter og oversætter.  Hun har læst Astronomi på Københavns Universitet og er uddannet fra Forfatterskolen i 2007.

Lone Hørslev er udover at være digter og forfatter desuden sangskriver og sanger i duoerne Mouritz/ Hørslev, Er de sjældne (med Solveig Sandnes) og UHØRT (med Jesper Mechlenburg).

Lars Skinnebach er blevet kaldt ”økopoesiens fader”. Bland andet på baggrund af proklamationen på bagsiden af bogen ”Øvelser og rituelle tekster”: ”KUNST DER IKKE BESKÆFTIGER SIG MED KLIMAKRISEN ER IKKE VÆRD AT BESKÆFTIGE SIG MED”. En udtalelse der for 12 år siden virkede hidsig, hvilket er svært at forstå i dag, hvor klimadagsordenen er blevet mainstream.

Jesper Lützhøft har udgivet 10 ret forskellige bøger, 7 digtsamlinger hvoraf én er to-sproget, en parlør og to bøger med tekster til egne fotos. Han er oprindeligt musiker, og mener selv det kan høres i hans digte.

 

De medvirkende musikere er

Violinisten Idinna Lützhøft – d. 10. august

Lyddesigneren SoundOkapi – d. 17. august

Guitaristen Mille Bureau – d. 24. august



10. august kl. 16
Medvirkende:
Shadi Angelina Bazeghi – digter
Asger Schnack - forfatter

Idinna Lützhøft - violinist
 

17. august kl. 16.00

Medvirkende:
Lone Hørslev – digter
Lars Skinnebach – digter
Soundokapi – lyddesign/musik
 

24. august kl. 16.00

Medvirkende:
Ursula Andkjær Olsen – digter
Jesper Lützhøft – digter
Mille Bureau – guitar

Lørdag d. 7. september kl. 14.00

Arafat - et litografi

Foredrag med kunsthistoriker Jørgen Gammelgaard
 

Et af de kendteste grafiske arbejder af Richard Winther er et litografi af Arafat. Richard Winthers hus har det hængende oppe på første sal i dobbeltudgave. Det blev trykt i 450 eksemplarer i 1989, men allerede i 1986 skriver Winther i et længere essay om det.

Jørgen Gammelgaard fandt det i et kollegiehæfte i hans arkiv tilbage i 2006, da han sammen med Troels Andersen og Tove og Jacob Thage skrev den første bog om Richards værk. Han fortæller her historien om de enkelte personer, de mange plots og sammenhængen mellem Arafatfiguren og den store serie om Syndfloden, som han har arbejdet på i samme tidsrum.

Da vi snart utallige gange har vist arbejder af dette hovedværk, men uden at fokusere på forbindelsen synes vi, at tiden er kommet. Krigen i Gaza, den ulykkelige årsag og kunstens bidrag til forståelsen er et udgangspunkt i foredraget.

Læs artikel om Arafat og Syndflod af Jørgen Gammelgaard

"Arafat og Syndflod"

Fig 1.Slaget om Beirut 1982 -1986 295 x 495 cm Horsens Handelsskole

bottom of page