top of page
IMG_7665 copy_edited.jpg
SOMMERUDSTILLING 2024
Årets tema - Kalejdoskopisk Richard
IMG_20210522_135120 copyred.jpg

3 gange Rdo i stuen

Vi har altid set det som vores opgave at vise sider og nye vinkler på Richard Winthers produktion. Han eksperimenterede utrætteligt med alle billedkunstens udtryk og teknikker, og i år vil vi vise malerier, grafiske tryk og fotografier. Værkerne dækker hele hans produktive liv fra 1940 -erne og helt bogstavelig frem til de sidste måneder til hans død i 2007.

 

Hovedvægten i udstillingen ligger på at vise, at selvom Richard Winther begyndte at male figurative fortællende serier om Hieronymus, Syndfloden og Wiedevelt, forsatte han med at male konstruktive geometriske billeder op gennem årene og begyndte også at kopiere og genskabe andre. Dem viser vi samlet for første gang.

 

De grafiske arbejder er alle trykt i offset. Man tegner direkte på trykpladen, en for hver farve og kan gøre det i meget store formater. Det berømte Arafat litografi, som vi stadig har i vores permanente samling, er også trykt i denne teknik. Og endelig viser vi også hele spektret af fotografiske arbejder fra hans vilde forsøg med at bygge kameraer, til at skabe tableauer og til den omhyggelige dokumentation af dagens arbejde.

En række kunstnere udstiller sommeren over på 1. salen og i kælderen.

Dem præsenterer vi løbende her

Malte Fisker - 1. sal, lokale 10

Lars Ly - Den lange gang. 1.sal

Hanne Schmidt - 1. sal, lokale 13

Steen Møller Rasmussen - 1. sal, lokale 3 og trappe

Adam Fenton - 1. sal, lokale 5

Amalia Melchior Hyldahl - Udstiller fra 3. august

Mia Sloth Møller 

Fabian Vogler

Sten Elving - Udstiller fra 3. august

Elena Leon Sizova - Udstiller fra 3. august

Havekunst af Mette Riishøj

Havekunst af Susanne Schmidt-Nielsen

Kælder udstillinger
3 fotografer - fotografiets døtre - med nær tilknytning til Richard Winther, hans hjem og virke, har hver især fotograferet portrætter, interiør og acts af og med Winther.

Lilian Bolvinkel var en dansk fotograf. Hun fotograferede fra ca. 1960 teater, arkitektur, portrætter, landskaber og social dokumentation.
I 1960'erne havde Lilian Bolvinkel nært samarbejde med fotogruppen Delta, som hun dog ikke var medlem af. Hun rejste og udstillede i bl.a. USA, Italien og Danmark; flere udstillinger blev arrangeret samme med arkitekten Karen Zahle (f. 1931).  (Den store Danske)

Nanna Bisp Büchert har siden slut 1960’erne arbejdet med fotografiet. Siden midt 1970’erne har hun arbejdet med en mere personlig og kvindelig fotografisk vinkel. I 1973 var hun medstifter af Galleriet for Kreativt Fotografi. 
Nanna Bisp Büchert er repræsenteret på bl.a. Det Nationale Fotomuseum i København, på Museet for Fotokunst i Odense, og på museer i England, USA, Island, og Sverige. (kunsten.nu)

Erin Haydn O'Neill er en canadisk kunstner fra Toronto, Ontario, Canada. 
Hun er kurator, udgiver, fotograf og forfatter til bogen 'Wohnkunst' om kunstnere rundt omkring i verden og deres boligers interiør.

bottom of page